Sommerhusene er særligt udsatte, da vi er mindre tilstede, end det er tilfældet med vores hverdagsbolig.
Skybrudssikring
Sådan forbereder du sommerhuset på skybrud
Vil du undgå vandskader i sommerhuset og dyre reparationsregninger, så læs med her. Sommermånederne er højsæson for skybrud og kraftige regnskyl, og derfor giver mitfristed.dk dig her 4 gode råd til skybrudssikring af sommerhuset.
Hver sommer skaber kraftig regn og skybrud problemer i Danmark, og ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension var skybrud alene ansvarlig for 112 tilfælde af vandskader i danske sommerhuse i 2016. Det skyldes blandt andet, at mange sommerhusejere ikke har forberedt deres sommerhus mod det voldsomme vejr.
Sommerhusene er særligt udsatte, da vi er mindre tilstede, end det er tilfældet med vores hverdagsbolig. Derfor bør du tænke i skybrudssikring og forberede sommerhuset mod kraftig vind og regn, inden du forlader det. På den måde er du i højere grad sikret, når de mørke skyer bevæger sig over området, og samtidig slipper man for at bekymre sig, mens man er væk.
Vil du undgå, at dit sommerhus tæller med i statistikken over vandskader, får du her 5 gode råd til skybrudssikring dit sommerhus.
LÆS OGSÅ: Sådan undgår du frostsprængning og vandskade i sommerhuset
1. Rens tagrenderne
Tilstoppede tagrender er en stor synder i forbindelse med vandskader. Det gælder især under skybrud, da tagrenderne i forvejen kommer på overarbejde. Første skridt i din skybrudssikring er derfor at rense tagrenderne for blade og slam, så de effektivt kan lede vandet væk. Lap huller eller revner, så tagrenderne er klar til at håndtere den store regnmængde.
2. Led vandet væk med små kanaler
Skråner terrænet ind mod sommerhuset, øges risikoen for vandskader markant. Eksempelvis kan det påvirke sommerhusets sokkel. Er det tilfældet ved dit sommerhus, bør du forebygge problemet. Du kan fx grave små kanaler, der leder vandet væk fra boligen.
LÆS OGSÅ: Tyverisikring af indbo i sommerhuset
3. Frem med sandsækkene
Sandsække er effektive til at modstå de store vandmængder, som sommerhuset udsættes for under et skybrud. Placer dem de steder, hvor der er øget risiko for, at vandet trænger ind, fx ved indgange og ved eventuelle revner. Det er før set, at kommuner har udleveret sandsække forud for et skybrud, men vil du være på den sikre side, køber du dem hos dit lokale byggemarked.
4. Sørg for, at døre og vinduer lukker tæt
Tjek en ekstra gang, om du har lukket alle vinduer, hvis der varsles skybrud. Det er også vigtigt, at dine vinduer er i god stand, og at de lukker tæt, så vandet ikke slipper ind. Tjek isoleringsbånd med mere. Er vinduer og døre utætte, bør du få dem restaureret eller udskiftet - du kan læs mere i denne artikel: Tjek om dit sommerhus trænger til nye vinduer
5. Tjek dine forsikringer
Som det sidste trin i din skybrudssikring bør du tjekke dine forsikringer. Er du dækket ind, hvis uheldet er ude? En sommerhusforsikring rummer typisk en hus- og grundejerforsikring, og den dækker vandskader på alle bygninger på din grund med støbt sokkel. Undersøg, om din sommerhusforsikring indeholder en indboforsikring. Gør den ikke det, bør du tilkøbe en, så dine ting ligeledes er dækket. Læs mere om forsikring i forbindelse med et skybrud lige her.
Hvis uheldet er ude:
- Anmeld skaden til dit forsikringsselskab.
- Red så mange af dine ting som muligt.
- Dokumentér skaderne med et kamera.
- Smid ikke noget ud, før du har haft besøg af dit forsikringsselskab.